KAJ SI LAHKO OGLEDATE

V okolici hotela Baron je veliko zanimivosti, ki si jih lahko sami ogledate:
Stari grad – manjša vzpetina (517 m), do katere lahko pridete po makadamski cesti peš (tudi z avtomobilom) ali pa po bolj strmi »kalvariji« (začetek poti je nasproti hotela), mimo 14 rokokojskih kapelic, ki so lepo poslikane s freskami Kristusovega križevega potu. Vzpon traja pribl 15-20 minut za povprečno aktivnega pohodnika. Ne potrebujete kakšne posebne pohodne opreme, priporočljiva pa je pohodna obutev. Na vrhu je ruševina gradu, katerega začetki segajo v 12. stoletje, s čudovitimi razgledi na vse strani. Ob jasnem vremenu se  daljavi vidi najvišja gora Triglav, mesto Ljubljana, vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp, vrhovi Karavank in vrhovi Julijskih Alp. Še posebej lepi si prizori ob sončnem vzhodu ali zahodu. Direktno pod vrhom/obzidjem je okrepčevalnica, otroško igrišče in Špelkina vila, namenjena zasebnim družbam. 
Več o Starem gradu Smlednik

Zbiljsko jezero – umetno akumulacijsko jezero na reki Savi pri Zbiljah. Od hotela do jezera je približno 2km, primerno za lep sprehod ali pa zelo kratka vožnja s kolesom ali avtomobilom. Jezero je nastalo leta 1953, ko so ob izgradnji hidroelektrarne Medvode postavili jez. Jezero je dolgo 250 metrov, široko 40 metrov in ima površino 69 hektarjev. Zgornja gladina jezera lahko doseže do okoli 328 metrov nadmorske višine, takrat je jezero dolgo 5 kilometrov in se razteza med Medvodami in krajem Mavčiče, kjer je tudi hidroelektrarna Mavčiče. Nad jezom v Mavčičah se reka Sava razširi v umetno Trbojsko jezero. Zbiljsko jezero je že kmalu postalo priljubljena izletniška točka, prav tako pa se je primerno temu razvila tudi vas Zbilje. V Zbiljah lahko najdemo izposojevalnico kanujev in čolnov, zraven je Bistro Dotik kjer se lahko okrepčate z dobro kavico, sladoledom, sladicami  in picami. Naprej sledi urejeno igrišče za otroke, igrišče za odbojko in prostor za piknike. Na vaškem trgu ob jezeru so občasno kulturne prireditve, na veliki zelenici zraven pa tudi večje prireditve kot recimo Zbiljska noč, Wild West Fest (prvi teden avgusta), sledi košarkaško igrišče in Pizza Sedmica, kjer poleg družinske pice dobite tudi brezplačni loto listek. V jezeru je precej labodov, tako da bo priložnosti za čudovite fotografije precej. 

Več o zanimivostih v okolici hotela

Video predstavitev DOŽIVETJA V OBČINI MEDVODE

V Sloveniji je vse z lahkoto dosegljivo. Le približno uro vožnje iz Smlednika se nahajajo:
Predvsem pa se prepustite čarom mlade in razigrane prestolnice - LJUBLJANE!
Ljubljana je čudovita v vseh letnih časih. Poleti pridobi sredozemsko ležernost, saj si prebivalci vzamejo čas za sproščen klepet v eni izmed mnogih kavarn. Pozimi pa sneg spremeni mesto v ledeno pravljico, ki čaka na prve tople pomladne dni, ko se mesto prebudi. Prestolnica, ki ostaja manjše mesto po duši, bo na vas zagotovo naredila trajen vtis.
Znamenitosti Ljubljane

Za najboljšo izkušnjo Ljubljane priporočamo nakup TURISTIČNE KARTICE LJUBLJANA:

Najboljši način za raziskovanje Ljubljane!

Prihranite denar in si privoščite:
  • brezplačen ogled največjih znamenitosti
  • brezplačen redni voden ogled mesta
  • brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi
  • 24-urni dostop do mestnega brezžičnega internetnega omrežja WiFree Ljubljana
  • brezplačno vožnjo s turistično ladjico
  • in druge ugodnosti.

Turistično kartico (24h, 48h, 72h) naši gostje dobite z voucherjem 15% ugodneje na TIC Ljubljana.
Video predstavitev turistične kartice

Video predstavitev LJUBLJANE
Več informacij o Ljubljani


 
Vse pravice pridržane © Hotel Baron 2021, izdelava MMStudio